Nieuws

Helaas hebben we reis naar Engeland van 24 t/m 27 april 2020 moeten afblazen vanwege het coronavirus 
 
Nieuws 13-2-2020:
Optreden Predilection op de radio

2,5 Uur lang speelde Predilection zondag 2-2-2020 in Muziekcafé De Buun in Horst als try-out voor hun weekendtournee van 24 t/m 27 april 2020 naar Engeland de sterren van de hemel, tot groot genoegen van het voltallige enthousiaste publiek. 
Het optreden van de Buun is uitgezonden op radio Omroep Horst aan de Maas op zondagavond 9 februari 2020 van 20:00 tot 22:00 uur in het programma van Jan Droesen: Beat, Westcoast & Hits.
 
De hele soundtrack van 1:09 uur horen? Klik op onderstaande link voor geluid met foto’s van de band:
 
==//== 
 
Nieuws 23-1-2020:

Liveoptreden Predilection op Radioomroep Horst aan de Maas

In de aanloop naar hun optreden op het Sixties/Seventies festival in Folkestone in Engeland eind april 2020, geeft de Venrayse Sixties/Seventies Coverband Predilection een free try-out concert in Muziekcafé De Buun in Horst op zondagavond 2 februari 2020 van 20:00 tot 22:00 uur. Dit liveconcert wordt geheel opgenomen ten behoeve van een latere uitzending van Radioomroep Horst aan de Maas voor het programma Beat Westcoast & Hits van programmamaker Jan Droesen. De hele radiostudio wordt hiervoor verplaatst naar Muziekcafé De Buun. Uiteraard is iedereen welkom in De Buun om het concert van dichtbij mee te maken. De entree is geheel gratis.

        Voor de vooraankondiging klik op: https://omroephorstaandemaas.nl/nieuws/artikel/optreden-oudste-horster-band-te-horen-op-radio?fbclid=IwAR165HOhwwxba8T7p9BegU8Ct4mjrqyfjnk8bS8mown1ZbGHnS0GYcvtJJg/

Predilection treedt al weer voor de 7e keer op in Folkestone U.K. in het door het Hotel Burstin georganiseerde Sixties/Seventies festival. Ook nu weer mogen fans mee in de tourbus. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. De reis is van vrijdagmorgen 24 april tot en met maandag 27 april, inclusief enkele excursies overdag, onder andere naar London. Meer info op: www.predilection.nl 

PREDILECTION  in Muziekcafé De Buun in Horst

Nieuws 24-10-2019:

Predilection treedt weer op op de Peelsessie Camping Boekelsven Boekel (N.B.) zaterdagavond 2 november 2019

Gratis entree!

==//== 

 

Predilection op de Peelsessie Camping Boekelsven Boekel zaterdagavond 7 juli 2018

Predilection eind april 2019 weer naar Folkstone!

 

Beste sixties/seventies fans!
Er is wederom een overeenkomst bereikt met The Grand Burstin Hotel te Folkestone (UK) om een 60’s 70’s concert met Predilection te houden, en wel op vrijdag 26, en zaterdag 27 april 2019 (2 nachten verblijf dus). Voor de band, de 6e keer …en wederom mogen er fans mee!!
Er is veel vraag hierna uit de regio Noord Limburg, dus een bus met 50 zitplaatsen van Munckhof Reizen moeten we zeker kunnen vullen EN dit betekent dat we de prijs zeer scherp kunnen houden.
Er is het een en ander al besproken en gereserveerd, zoals de touringcar en de pakket omtrent het verblijf in het Hotel in Engeland. Velen van jullie kennen de reis naar Folkestone en het verblijf in The Grand Burstin Hotel, maar voor degene die dit mee willen maken, even alles op een rij ….
De prijs is inclusief de touringcar vanuit Horst en Venray v/v, de overtocht met P&O Ferries van Calais naar Dover (90 minuten) v/v, het doorreis naar het Hotel (10km) v/v, een excursie op de zaterdag v/v, het verblijf in het Hotel EN …., niet te vergeten, de 60’s 70’s concerten van Predilection, op beide avonden.
Een verzoek vooraf, van het Hotel management, is dat we zoveel mogelijk met 2 personen in twee persoons kamers verblijven. Het zijn premier kamers met zeezicht en we dineren in het (premier) Victorian Restaurant met een real (english) ontbijt en een prima diner ’s avonds. Dit alles voor 200EUR per persoon !!.
(PS : 1 persoons kamers zijn zeer beperkt en worden er 2 persoonskamers hiervoor gebruikt. Voor 1 persoon op zo’n kamer wordt er 15EUR per nacht extra berekend, dus 230EUR per persoon).
Als je belangstelling hebt om deze reis samen met ons mee te maken laat mij op korte termijn weten.
Stuur een email naar Dave Edwards: daveannieedwards@gmail.com
Alvast bedankt en groetjes ….
Dave en de bandleden van Predilection.
==//==

Mart van Rens van Muziekcafé de Buun is jarig!

Vrijdagavond 22 december 2017 optreden van sixties/seventies coverband PREDILECTION uit Horst bij Muziekcafé de Buun, Loevestraat 14, 5961TX HORST. Dit vanwege de 66e verjaardag van de eigenaar Mart van Rens. Het is een open avond; iedereen is welkom om dit mee te maken. Doel is, Mart van Rens eens flink in het zonnetje te zetten met de door hem geliefde sixties en seventies muziek, live gespeeld door de Horster coverband PREDILECTION. Entree gratis.

Inmiddels is het optreden geweest en vastgelegd op Facebook van De Buun: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1481021638620185&id=432795220109504&comment_id=1481056105283405

==//==

3 Juni 2017: Optreden Predilection in Boekel in de grote zaal van Camping Boekelsven, samen met Recover

P E R S B E R I C H T

Back to the sixties en seventies met Predilection 

Venray – Op zaterdagavond 13 mei 2017 zal de sixtiestijd herleven in WOC ’t Schöpke. Nostalgische klanken zullen dan vol enthousiasme geproduceerd worden door de qua leeftijd oudste, nog actieve beatband van Limburg: PREDILECTION. Covers van liedjes uit de sixties zorgen ervoor dat de bezoekers even weer terug zijn in de sixties en seventies van de vorige eeuw. Er kan weer eens lekker geswingd worden op nummers van de Byrds, Rolling Stones, Searchers, Tom Petty, the Who, Neil Young, CCR, Chuck Berry, Steppin’ Wulf, Tremeloes en vele andere artiesten. Aanvang 20 uur.

 

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in het wijkcentrum in Veltum. De kaarten kosten 10 euro per stuk. Hiervoor krijgt u naast bovenstaand spectaculair muziekprogramma 3 consumpties en een finger buffet aangeboden. Er zijn maximaal 250 kaarten. Op is op! 

Het wijkontmoetingscentrum is gevestigd aan de Veltumse Kleffen 70B in de wijk Veltum.

——————————————————————————————————————

Voor meer informatie en/of extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Erik Zijlstra via 06-43 16 28 26 of erik.zijlstra@tschopke.nl

Predilection & Sparks weer terug van de U.K. Tour 2017

Wat een fantastisch weekend 21, 22 en 23 april j.l.! 150 Fans en bandleden met aanhang in 3 bussen van Touringcarbedrijf v/d Munckhof beleefden in Fokestone – England een fantastisch weekend samen met de Horster sixties/seventies coverbeatbands Predilection en The Sparks. Vrijdagochtend vroeg op weg naar Calais; met de ferry naar Dover, inchecken in het Grand Burstin Hotel in Folkestone en ‘s avonds een fantastisch optreden van de beide bands. Qua niveau en muzikaal optreden waren de Sparks en Predilection aardig aan elkaar gewaagd. Een geweldige muzikale avond was het resultaat met de vele enthousiaste fans van de beide bands en een geweldige afsluiting van de avond door The Sparks. Zaterdagochtend vroeg op en op excursie naar het prachtige middeleeuwse stadje Canterbury. De fans lieten zich daar het Lagerbeer en het Bitter, en ook de lekkere pastei, goed smaken. Het optreden van de Sparks en Predilection op deze zaterdagavond was nog indrukwekkender en spectaculairder dan de vorige dag. Beide bands speelden de sterren van de hemel. Halverwege werd er een groepsfoto gemaakt in de zaal met alle 150 fans en leden van The Sparks en Predilection. Ook de Engelse gasten in het volgeboekte hotel waren zeer enthousiast over de optredens. Predilection zorgde voor een spetterende afsluiting. Het publiek scandeerden ‘We want more’, zodat het slotlied ‘Gloria’ van Them en ‘Hello Josefien’ door het gezamenlijk optreden van beide bands zorgden voor een uitzinnig publiek.                ’s Morgens waren er nog velen met kleine oogjes, maar de ferry moest op tijd vertrekken. Moe maar zeer voldaan richting Horst en Venray. Volgend jaar weer? Misschien naar de Cavern Club in de Beatleskelder in Liverpool? Wie weet. Het weekend in U.K. smaakt in ieder geval naar meer!

Beste fans: Namens The Sparks en Predilection hartelijk dank voor jullie enthousiaste deelname!

Enkele foto’s, zie: www.predilection.nl  Tab: U.K. Tour 2017

Predilection, Sparks en een deel van de 140 meegereisde fans op de foto in Folkestone U.K.

==//==

Predilection en The Sparks in april 2017 samen 3 dagen ‘on tour’ naar U.K.!!

Wederom is de Horster Sixties/Seventies beatcoverband Predilection door het management van het prestigieuze 550 kamers tellende Grand Burstin Hotel in Folkestone (bij Dover) U.K. uitgenodigd om op te treden en wel op 21 en 22 april 2017. Ditmaal doen we dit gezamenlijk met de bekende Horster band The Sparks. Dit wordt een geweldige tour met Sixties/Seventies Covers van de bovenste plank! De tour wordt ter plaatse al aangeduid als “Double Dutch”. Predilection maakt deze reis naar Folkestone al voor de vijfde keer!

Ook dit keer mogen er natuurlijk fans mee. De fans van Predilection waren over de vorige tours zeer enthousiast en ook het Engelse publiek lieten ons merken dat we bij hun zeer welkom zijn!

Omdat het hele weekend als thema heeft: ‘Back to the Sixties & Seventies’ zijn er daarnaast in het hotel op verschillende locaties optredens van Engelse bandjes met muziek uit die tijd.

Zoals vorige keren, zal Touringcarbedrijf Van de Munckhof weer de heen- en terugreis verzorgen. Mochten er nog meer aanmeldingen komen, dan wordt overwogen om nog een derde bus in te zetten. Vooralsnog komen nieuwe aanmelders op de wachtlijst. Meld je dus aan!

Join us !

www.predilection.nl             www.desparks.nl

== // ==

PREDILECTION OP DE HARMONIEFEESTEN 2016 

Op zondag 4 september 2016, tijdens de Kindermarkt, onderdeel van de Harmoniefeesten, treedt Predilection, samen met nog 12 andere acts, 40 minuten op op het grote podium op het Wilhelminaplein in Horst Centrum.  Het concert van Predilection is om 12:35 uur en duurt tot 13:15 uur. 

Vanaf 09:00 uur tot 19:00 uur is er die zondag non-stop muziek van regionaal bekende en minder bekende popbands, zangkoren, zangers/zangeressen, muzikanten, rappers en blaasensembles; een palet aan muziek dus in allerlei genres onder de noemer: Horst Muzikaal Totaal. De 13 acts die dan optreden zijn: Vocal Group Enjoy, Jack & Jolanda, Reverb, 3rd Symphony, Shiver, Predilection, Dorothé Cox en Geert Keijsers, HMFA-rap en hiphop, Blue Bottle, Vocal Group Just for Fun, Herriot, Channel 5, Rammenas.

== // ==

2 Mei 2016 gratis concert van Predilection bij Henk Cox in Horst

Kermismaandagavond 2 mei a.s. geeft Predilection een voor bezoekers gratis concert bij Feestzaal Henk Cox aan de Herstraat 37 in Horst. Net terug van hun U.K. Tour wil Predilection de muziekliefhebbers in Horst ook laten genieten van het Engelse sixties/seventies repertoire waarmee ze in Folkestone 15 t/m 17 april j.l. succesvol optraden. Het concert begint om 20:30 uur.

Predilection sluit april-tournee U.K. succesvol af !

Wederom sluit Predilection hun inmiddels 4e U.K. Tournee met succes af. Het publiek in het Grand Burstin Hotel in Engelse Folkestone was zeer enthousiast. Beide bands speelden de sterren van de hemel en ook de Nederlandse met de bus meegereisden fans hadden een fantastisch weekend. Naast de optredens vielen de dagexcursies naar Canterbury en Londen uitstekend in de smaak.  Ook het management van het hotel was vol lof over het optreden van Predilection en er werd alweer over een vervolgoptreden gesproken in 2017 !! Wellicht zit dit er ook wel in voor april 2017. Speciale dank aan de geweldige organisator Dave Edwards, die alles voor de bands en de busreis voor de fans perfect had geregeld. Ook danken wij de fans die met hun enthousiasme zorgden voor een geweldige sfeer in Folkestone en onderweg in de bus van v.d. Munckhof uit Horst. De pubs in Folkestone met hun heerlijke Engelse bier waren erg blij met de grootverbruikers uit Holland! Iedereen hartelijk bedankt voor dit geweldige weekend. Het smaakt in ieder geval naar meer!

Mocht je in de toekomst naar Londen willen en je zoekt een goede Nederlandse gids (uit Maasbree !) : www.nlgids.london  Vraag naar Ans Vaessen. Bedankt Ans voor de geweldige rondleiding in deze prachtige metropole !

Predilection op het beroemde zebrapad van Abbey Road in London

Predilection voor de beroemde Beatles – Studio Abbey Road in London

Predilection voor de band-limousine…..

Optreden Predilection in het Grand Burstin Hotel in Folkestone

PREDILECTION in april 2016 weer op tournee naar U.K. !!

Wederom is de sixties/seventies cover beatband Predilection uitgenodigd om een aantal optredens te verzorgen in het Grand Burstin Hotel in Folkestone – U.K. Het hotel management was over de laatste optredens in september 2015 kennelijk zo enthousiast dat ze Predilection weer hebben gevraagd om medio april 2016 een aantal keren op te treden. Het was inderdaad in september 2015 ook een succes. Niet in de laatste plaats door het enthousiasme van de Venrayse en Horster fans die de met een volle bus van Van de Munckhof waren meegereisd. Iedereen heeft ervan genoten: de reis per ferry, de uitstekende opvang en het eten in het hotel, de gezellige kroegen in Folkestone, de excursies en natuurlijk de muziek uit de jaren 60 en 70, adequaat vertolkt door de bands Predilection uit Horst en The Pontiacs uit Engeland.

Het nieuwe tourprogramma (nu 4 dagen !) ziet er als volgt uit:

Vrijdag 15 april 2016: ’s morgensvroeg afreizen; ’s avond: live muziek (Predilection & Pontiacs)

Zaterdag 16 april 2016: overdag mini-excursie; ’s avond live muziek (Predilection & Pontiacs)

Zondag 17 april 2016: dagexcursie naar Londen; ’s avonds: live muziek (diverse Engelse bandjes)

Maandag 18 april 2016: terugreis naar Horst en Venray

Geef je nu op!

Er zijn nog enkele stoelen vrij in de bus! Opgave bij Dave Edwards: daveannieedwards@gmail.com

of Jac Hanssen: jlmhanssen@planet.nl

Vol = Vol !

See you in England!

PREDILECTION

Dave Edwards  daveannieedwards@gmail.com

Jac Hanssen  jlmhanssen@planet.nl

Mees Nunumete

Leo Janssen

Huub Dijckmanns (gastgitarist)

 

“Taart Waard”

Tijdens het interview op Radio Reindonk op 16-5-2015 kreeg Predilection een taart aangeboden met hun foto erop!

 

50 Jaar Predilection 2015

Ons jubileumoptreden afgelopen 3 mei bij Café Zaal Cox was een geweldig succes! Veel publiek, een geweldige sfeer en de leden en oud-leden van Predilection speelden de sterren van de hemel! Het geheel is door TV Reindonk gefilmd. Delen hiervan zijn hierboven gepubliceerd. Inmiddels ook veel aanmeldingen ontvangen om mee te gaan met ons UK-tournee op 11, 12, en 13 september 2015. Als dat zo door gaat zullen we nog een 2e bus moeten huren! Aanmelden kan nog t/m juli 2015. Dus boek:

Sixties/Seventies tour van Predilection naar de U.K. op 11, 12 en 13 september 2015

Deze tour heeft Predilection al eerder 2x met succes gedaan, maar ditmaal mogen er ook fans mee! Predilection treedt dan samen met nog een aantal bands op in dat weekend, en wel op vrijdag- en zaterdagavond in het Grand Burstin Hotel in Folkestone bij Dover. Zie: http://www.grandburstinhotel.co.uk . We gaan dan met een luxe touringcar van Van de Munckhof uit Horst er naar toe. Je kunt genieten van de heen- en terugreis per luxe touringcar, de Kanaalovertocht per ferry, de 2 overnachtingen met ontbijt en 2x diner. En ’s avonds uiteraard toegang voor de optredens van de bands! En op 12 september, zaterdag-overdag, naar het stadje Canterbury met de beroemde Cathedral met zijn Arch-bishop. Ook zullen we ’s zondags voor de middag  een bezoekje brengen aan het Royal Airforce oorlogsmuseum. Vertrek vanuit Horst en Venray: vrijdagmorgen 11 september om 06:00 uur, resp. 06:30 uur. Retour in Horst en Venray: zondagavond laat op 13 september. 

Interesse? Laat het even weten! Niet te lang wachten, want de eerste bus is nu al bijna volgeboekt!

Contactpersoon: Jac Hanssen,  Mobiel: 06 54 63 00 25,   E-mail: jlmhanssen@planet.nl

of: Dave Edwards: daveannieedwards@gmail.com

Website:  www.predilection.nl

Persbericht in Hallo Horst 30-04-2015

Jubileum Predilection

‘Brave, maar ook een beetje rebelse jongens’

30-4-2015 door: Redactie

Een groepje jongens richtte in juni 1965 een van de eerste beat-coverbandjes in Horst op. Vijftig jaar later viert Predilection haar jubileum met een concert op zondag 3 mei en een reeks optredens in september in het Engelse Folkestone.

Laat vier mannen door een album met oude foto’s bladeren en de anekdotes van 50 jaar Predilection komen vanzelf op tafel. Armoe troef was het die eerste jaren. “We hadden bijna niets, nog geen standaard om de microfoon op te zetten”, lacht Jac Hanssen, een van de leden van het eerste uur. De instrumenten werden achterop brommers vervoerd en speakers uit oude radio’s gesloopt om er zo nieuwe van te maken. De band werd in de begintijd gevormd door Tom op de Laak, Jac Hanssen, Harrie van Heyster , Bert van Heesch, Bert van Elswijck en Leo Janssen. In de loop der tijd vielen leden af en kwamen er bij. De huidige band bestaat naast Jac Hanssen en Leo Janssen uit Dave Edwards en Mees Nunumete.

Net als de bezetting is ook de naam van de band diverse keren veranderd. “We begonnen als The Black Condors en dat werd al snel veranderd in The Sharks.” Dat leek echter te veel op die andere Horster band, The Sparks. Uiteindelijk werd gekozen voor Predilection. “Maar ik heb geen idee waarom”, geeft Hanssen eerlijk toe.

Horst aan de Maas staat tegenwoordig bekend om zijn vele bandjes, waarvan sommige ook landelijke bekendheid genieten. In de jaren 60 kon Horst echter ook met recht een broeinest van muziek worden genoemd. “Je had naast ons en The Sparks, The Heat, Informers en Desolation”, somt Hanssen op. “Alleen wij en The Sparks bestaan nog. Onze ouders waren toentertijd inderdaad niet zo blij dat wij een band begonnen, maar wij waren brave jongens, die af en toe ook een beetje rebels waren. We zorgden er voor dat als The Sparks de A-zijde van een single speelde, wij uit protest de B-zijde speelden.”

De foto’s in het album laten optredens zien in Horst en de regio. Zaal Van Issum en De Vlies, daar waren ze vaak te vinden. Maar ook verder in de regio werd opgetreden. Zo ging de band op uitnodiging van kapelaan Sieben, die ze nog kende uit zijn tijd in Horst, naar Susteren. In de winter, toen er een dik pak sneeuw lag. Geslapen werd er in een caravan. Leo Janssen, lachend: “Zonder kachel of iets. En de boxen gingen ook nog eens kapot.” Maar lol hadden ze wel. Tot eind jaren 60 trad de band veelvuldig op, onder meer met Radio Luxemburg’s Record Beatshow onder leiding van Peter Koelewijn.
Het einde van de band kwam toen de leden in dienst moesten. Optredens waren er nog maar weinig en de overgebleven leden vormden feestband The Aces waarmee vooral op bruiloften werd opgetreden. Tot in 1990. In de Mèrthal in Horst werd Beatnight georganiseerd met op het affiche de Horster sixtiesbandjes, waaronder Predilection. Beatnight smaakte naar meer, Route ’66 werd opgericht maar werd al snel weer omgedoopt in het vertrouwde Predilection. “We gingen weer terug naar de roots.”

Op zondag 3 mei geeft de band om 20.30 uur een jubileumconcert in café zaal Cox in Horst. Enkele oud-leden zijn dan ook van de partij. In september is het tijd voor de alweer derde concertreeks in Engeland. Dave: “De muziek
uit de jaren 60 is daar immens populair. We treden op in een hotel met een grote zaal waar wel duizend man publiek in kan. Daar wordt regelmatig een sixtiesweekend gehouden en dan zit de zaal helemaal vol.”
Mees: “Muziek uit de jaren 60 ligt gemakkelijk in het gehoor, daarom is het zo populair.” “We hebben al twee keer eerder in het hotel gespeeld en deze keer zijn we zelfs de top-act”, zegt Hanssen, niet zonder trots.

 

Bij de foto’s:   Predilection in de beginjaren en in de huidige bezetting

De Sixties- en Seventies- cover beatband Predilection bestaat 50 jaar!
Predilection met de fans op tournee naar UK op 11, 12 en 13 september 2015

50 Jaar Predilection. Wie had kunnen dromen dat de band na 50 jaar nog actief zou zijn!

Medio 1965 kwam Tom op de Laak bij Jac Hanssen op bezoek met het voorstel om een beat-coverband op te richten. Tom zou wel zingen en Jac moest gitaar spelen. Harrie van Heyster uit Horst-America kwam er bij als gitarist en we vonden kapper Bert van Heesch als basgitarist. De Hagenees Bert van Elswijck werd onze drummer en de ‘Black Condors’ waren geboren! Een toetsenist zou ook handig zijn en we kwamen in contact met Leo Janssen, ook uit Horst-America, om piano en orgel bij de band te spelen. De naam werd omgedoopt tot ‘Sharks’ maar dat leek teveel op een andere band uit Horst en al gauw werd de band ‘Predilection’ genoemd, wat zoiets betekent als ‘voorkeur’. Er waren wel wat personeelswisselingen in de beginperiode: John Coppus werd de nieuwe zanger; Harrie van Heyster ging bas spelen en we kregen een heuse manager: Jan Houben en een echte roadmanager: zijn broer Frans Houben.  Het was de tijd van de regionale talentenjachten en later de Record Beatshows van Radio Luxemburg met Peter Koelewijn. Kortstondig hebben nog de toetsenist Tjeu Vranken uit Venray en ene Bennie van Maanen uit Eindhoven bij Predilection meegespeeld en enkele jaren geleden nog kort Huub Dijkmans en Leo Leupers. Wat een tijd! Nu, in 2015 bestaat de band nog steeds, al is de bezetting inmiddels wel wat veranderd: Mees Nunumete, van wijlen de Venlose Vrijbuiters en de Engelse drummer Dave Edwards spelen alweer vele jaren in de band. Leo Janssen en Jac Hanssen zijn echter nog steeds leden van het eerste uur en spelen dus al 50 jaar in Predilection!

We gaan dit vieren met een 2-tal activiteiten:

  1. Jubileumoptreden van Predilection op de Horster Kermiszondag op 3 mei a.s. ’s avonds bij Café Zaal Cox (v/h Cox Wiel) aan de Herstraat 37 te Horst. De bedoeling is dat enkele oud-leden een paar liedjes meespelen! Bert mag nog een keertje mee drummen, John gaat wellicht zingen, Tom gaat zeker bassen en misschien zijn er nog wel mensen die in een jam-sessie mee willen doen! Iedereen die ooit betrokken was bij Predilection willen we in ieder geval graag uitnodigen om op deze avond aanwezig te zijn!
  2. Sixties/Seventies tour van Predilection naar de U.K. op 11, 12 en 13 september 2015. Dit heeft Predilection al eerder met succes gedaan, maar ditmaal mogen er ook fans mee! Predilection treedt dan samen met nog een aantal bands op in dat weekend, en wel op vrijdag- en zaterdagavond in het Grand Burstin Hotel in Folkestone bij Dover. Zie: http://www.grandburstinhotel.co.uk . Dit keer kunnen zo’n 30 à 35 fans mee! We gaan dan met een luxe touringcar er naar toe. Degenen die mee willen kunnen voor de kostprijs mee. De prijs zal bij voldoende deelname zo rond de € 195,-per persoon liggen. Dat is inclusief heen- en terugreis per luxe touringcar, inclusief de Kanaalovertocht per ferry, inclusief de 2 overnachtingen met ontbijt en 2x diner. En ’s avonds uiteraard gratis toegang voor de optredens van de bands! En wellicht 12 september, zaterdag-overdag, naar het stadje Canterbury met de beroemde Cathedral met zijn Arch-bishop. Vertrek vanuit Horst en Venray: vrijdagmorgen 11 september heel vroeg. Retour: zondagavond laat op 13 september.

Contactpersoon: Jac Hanssen,  Mobiel: 06 54 63 00 25,   E-mail: jlmhanssen@planet.nl

of: Dave Edwards: daveannieedwards@gmail.com

Website:  www.predilection.nl

==//==

UK Tour Pontiacs & Predilection 9th, 10th and 11th January 2015

We hebben 9, 10 en 11 januari 2015 in U.K. enkele fantastische dagen beleefd! De optredens samen met The Pontiacs waren succesvol. Het publiek was zeer enthousiast en het hotelmanagement positief: ze willen ons nog een keer terughebben dit jaar! We plannen dan ook een 2e Tour naar UK in het najaar van 2015. We gaan dan 3 dagen, een lang weekend, per touringcar, zodat ook onze fans mee kunnen. Meer info volgt!

Persbericht dec. 2014:

Horster beat-coverband PREDILECTION weer naar U.K.

20 december a.s. try-out bij Café d’n Tap in Horst

Op uitnodiging van het Grand Burstin Hotel in Folkstone England gaat de Horster beat-coverband PREDILECTION wederom een aantal dagen optreden in dit grote en prestigieuze hotel en wel in het weekend van 9, 10 en 11 januari 2015. Om hun ‘tournee’ uit te proberen, wordt er op zaterdagavond 20 december a.s. een free-concert gegeven in Café d’n Tap in Horst.

Reeds eerder, en wel in mei 2014, werden er in dit hotel, met 580 kamers een van de grootste hotels van Engeland, door PREDILECTION enkele sixties/seventies concerten gegeven, en kennelijk met succes, gezien de nieuwe uitnodiging van het Engelse hotelmanagement. Ditmaal gaat het om een door het hotel georganiseerd weekend-festijn welke geheel in het teken staat van de sixties en seventies. Naast de Horster band PREDILECTION, welke de top-act verzorgt, zullen in het voorprogramma ook andere Engelse bands in het optreden, zoals: Memory Lane, Ron & Ash, Tim Green Wood en de band The Pontiacs. De laatste heeft ook in Horst en Venray al vaker samen met PREDILECTION opgetreden.

50 jarig bestaan

In 2015 viert PREDILECTION haar vijftigjarig bestaan. Dit wordt gevierd op kermiszondag 3 mei 2015 bij Café-zaal Henk Cox in Horst. Dit beat-feestje zal dan ook een soort reünie worden. Enkele oud-PREDILECTION leden zullen er zijn en de destijds in de band praktiserende muzikanten gaan ook enkele songs meedoen. Maar vooralsnog eerst het try-out concert voor het Engeland tournee bij Café d’n Tap, Herstraat 45 in Horst op zaterdagavond 20 december 2014. Het concert begint om 21:30 uur en de entree is gratis.

Info: www.predilection.nl

PREDILECTION bestaat 50 jaar!

Medio 1965 kwam Tom op de Laak uit Horst bij Jac Hanssen aan de deur om te vragen of die samen met hem een beat-coverband wilde oprichten. Dat is in 2015 dus 50 jaar geleden en dus is er feest! Dat willen we graag vieren en wel op Horsterkermis zondag 3 mei 2015 bij Café-Zaal Henk Cox aan de Herstraat in Horst (v/h Cox Wiel). Enkele oud-leden zullen er ook zijn en de destijds practiserende muzikanten gaan ook enkele songs meedoen! Denk hierbij aan de toenmalige drummer Bert van Elswijck ‘Bertus’, leadzangerJohn Coppus, Zanger-bassist Tom op de Laak, en natuurlijk onze manager Jan Houben en road-manager Frans Houben. Voor de verder geschiedenis van PREDILECTION klik je op de TAB ‘Geschiedenis’

Meer info over het jubileum volgt!

Predilection wederom op tournee in Engeland!

20 december a.s try-out bij Café D’n Tap in Horst

Kennelijk waren de Engelsen zo enthousiast over ons laatse optreden medio mei 2014 dat ze wederom contact met ons hebben gezocht voor een weekend-optreden op vrijdag en zaterdag op hun sixties/seventies festival in Folkstone en wel in het weekend van 9, 10 en 11 januari 2015. En jawel: Predilection is in dat festival de topact! Daarnaast zullen ook andere bands optreden. Een daarvan is de sixties/seventiesband The Pontiacs. Zoals bekend hebben wij met deze band al eerder opgetreden in England en Horst. Uiteraard voelen wij ons zeer vereerd dat we dit mogen doen en we zullen dan ook weer ons beste beentje voorzetten!

Op zaterdag 20 december 2014 is er een generale try-out voor Predilection, waarbij het hele programma voor het tournee in Engeland wordt uitgeprobeerd. Het optreden is bij Café D’n Tap aan de Herstraat 45 in Horst en wel op zaterdagavond 20 december2014.                                     Het concert begint om 21:30 uur.

U.K. tour Predilection succesvol afgerond !

Het zit er weer op!. Een fantastisch weekend in het Burstinhotel in Folkestone, Engeland op 16, 17 en 18 mei 2014.

Predilection speelde de sterren van de hemel. Maar dat kwam ook door de interactie met het enthousiaste publiek. In de U.K. wordt de sixties en seventiesmuziek nog erg gewaardeerd. Ook het hotelmanagement was erg tevreden en we moesten zeker nog een keer terugkomen. En inderdaad dit is voor herhaling vatbaar. Een goed hotel, met 580 kamers het grootste hotel van Engeland. Hier hebben alle grote beatnamen opgetreden: Hermans Hermits, Fortunes, Dave Berry, Tremeloes, Hollies, Troggs,  etc. etc. en wij nu natuurlijk! (ahem…) Wij zijn blij dat we dit hebben mogen doen!

Optreden PREDILECTION in Folkestone Engeland op 16, 17 en 18 mei 2014

Een van de grootste hotels van Engeland, het Grand Burstin Hotel in Folkstone – bij Dover Engeland, heeft PREDILECTION geboekt voor enkele optredens in het weekend van 16,17 en 18 mei 2014.

Het hotel, met 580 kamers verzorgt regelmatig sixties- en seventies concerten met bands uit die tijd. Voor PREDILECTION de uitgelezen mogelijkheid om zich met hun muziek, eens goed te kunnen presenteren voor de oudere jongeren in Engeland. De concerten zullen per avond in 3 sessies worden gebracht en omvatten covers uit de jaren 50, de jaren 60 en de zeventiger jaren. In Engeland is de muziek van 40 à 50 jaar geleden nog razend populair en dergelijke concerten worden dan ook druk bezocht en wordt er flink geswingd. Bezoekersaantallen kunnen in de grote zaal van het Grand Burstin Hotel in Folkstone wel tot duizend oplopen. Het evenement is aangekondigd bij de Limburgse TV zenders L1 en TVL, welke mogelijk aandacht zullen besteden aan dit gebeuren.

Medio volgend jaar, in 2015, bestaat PREDILECTION 50 jaar; dit zal groots gevierd gaan worden met alle oudleden en aanhang die ooit eens bij de band betrokken zijn geweest en natuurlijk met de fans en belangstellenden uit die tijd. Meer nieuws hierover volgt nog, maar eerst….. een groots optreden van PREDILECTION in Engeland op 16 en 17 mei a.s.!

=/=

Wederom gezamenlijk optreden PREDILECTION en PONTIACS (UK)

in Noord Limburg!

Na het geweldige succes wat de PONTIACS uit Malvern England hadden tijdens hun tournee in Nederland in 2011,  komt de band wederom naar Venray en Horst voor een 2-tal optredens samen met de qua leeftijd oudste cover-beatband van Limburg: PREDILECTION.

–       Vrijdagavond 2 mei 2014: Herberg de Klomp, Merseloseweg 96,  5801CE  VENRAY

–      Zaterdag 3 mei, Horster Kermis: Muziekcafé de Buun, Loevestraat 14,  5961TX  HORST

Beide bands zijn qua stijl en performance aan elkaar gewaagd. In een afwisselend optreden zullen zowel de PONTIACS alsook PREDILECTION covers uit de zestiger en zeventiger jaren met enthousiasme ten gehore brengen. De PONTIACS zijn met name sterk in covers uit de Engelse top in de jaren 60. PREDILECTION meer vanuit de Nederlandse hitparade uit die tijd.

Het zal in ieder geval op beide avonden, zoals ook in 2011 weer een oergezellige internationale sixties/seventies party worden. Een feest van herkenning van songs welke zo’n 40 jaar geleden zo populair waren! Dit festival mag je niet missen! De entree voor beide avonden is gratis.

 

THE PONTIACS uit Malvern- Engeland      http://pontiacs.pcpostcards.co.uk

PREDILECTION uit Horst  www.predilection.nl  

=/=/=/=/=/=/=

Nieuwjaarsconcert bij Café d’n Tap 1-1-2014

Op 1 januari 2014 ’s avonds is er een free-concert van Predilection in Café D’n Tap aan de Herstraat in Horst.

Bijna traditie eigenlijk, want reeds eerder heeft Predilection enkele Nieuwjaarsconcerten verzorgd in dit establissement toen het nog Café de Herstroat heette. Het zal als vanouds weer swingen en genieten zijn van de nostalgische covers uit de jaren zestig en zeventig.

Info: www.dn-tap.nl

?

Sixtiesband PREDILECTION op de Classic Show Ysselsteyn 

Op zaterdag en zondag 14 en 15 september 2013 is er de 2e editie van de “Classic Show Ysselsteyn” . Een keur aan oude auto’s, motoren en oldtimers zullen er die 2 dagen te zien en te bewonderen zijn. En wat is een Classic Festival zonder muziek van ‘toen’?

Om dit festijn adequaat op te luisteren is de sixties en seventies coverband PREDILECTION uit Horst gecontracteerd. Zij spelen op zaterdagavond op het festival de sterren van de hemel met liedjes en songs uit de tijd. De bekende sixties/seventies coverband PREDILECTION is al sinds 1965 actief en staat nog steeds regelmatig op de regionale podia. In de zomer van 2015 bestaat PREDILECTION dus 50 jaar en is, met een gemiddelde leeftijd van bijna 68 jaar, qua leeftijd de oudste, nog actieve cover beatband van Limburg. Maar de heren Jac Hanssen, Leo Janssen, Mees Nunumete en Dave Edwards hebben er nog steeds zin in en denken voorlopig nog niet aan stoppen. Het uitgebreide repertoire van PREDILECTION bevat voornamelijk meerstemmige nummers die in de beginperiode van de beatmuziek, zo’n 45 jaar geleden zo populair waren van groepen als: Creedance Clearwater Revival, Searchers, Byrds, Tremeloes, Them, Kinks, Tom Petty, Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich, Eagles, Who, Neil Young, Dave Clark Five en Animals. Beat en rock’n roll van de bovenste plank! 

De heren van PREDILECTION zullen er ongetwijfeld weer een gezellig nostalgisch feest van maken.

Het concert begint zaterdagavond 14 september 2013 om 21:00 uur.

Locatie: Timmermannsweg 89  Ysselsteyn, Hal 89

Info: www.classicshowysselsteyn.webklik.nl   

          www.predilection.nl    

Back to the sixties bij café D’n Tap Horst

Ofschoon Café D’n Tap in de Herstroat in Horst pas op 28 september officieel wordt geopend, is er een week eerder met de Horster Kermis al een knallend voorproefje met diverse sixties-acts van een drietal sixties/seventies bands en een disco.

Zaterdagavond 21 september vanaf 21:30 uur bijt PREDILECTION uit Horst de spits af met nostalgische covers uit de jaren zestig en zeventig. Zondagavond 22 september is het de beurt aan de SPARKS uit Horst en op maandag 23 september gaat EMOTION de planken op om de songs van ‘toen’ ten gehore te brengen.

Op Kermisdinsdag 24 en woensdag 25 september is er een discoavond, ook weer met muziek uit de roerige jaren zestig en zeventig.

Al met al een geweldig programma met de Horster Kermis waarbij popliedjes uit die tijd er voor zorgen dat de bezoekers zich weer even terug wanen in de tijd van lange haren, flowerpower en ‘make love, not war’.

De bekende sixties/seventies coverband PREDILECTION is al weer jaren actief en staat regelmatig op de regionale podia. In de zomer van 2015 bestaat PREDILECTION 50 jaar en is, met een gemiddelde leeftijd van bijna 68 jaar, qua leeftijd de oudste, nog actieve cover beatband van Limburg. Maar de heren Jac Hanssen, Leo Janssen, Mees Nunumete en Dave Edwards hebben er nog steeds zin in en denken voorlopig nog niet aan stoppen. Het uitgebreide repertoire van PREDILECTION bevat voornamelijk meerstemmige nummers die in de beginperiode van de beatmuziek, zo’n 45 jaar geleden zo populair waren.

Ook de SPARKS en EMOTION zullen op de dagen daarna hun beste beentje voorzetten.

Het belooft derhalve een geweldige muzikale Kermisweek te worden bij Café D’n Tap (v/h Café de Herströat) in Horst op 21, 22, 23, 24 en 25 september a.s.

Info: www.dn-tap.nl

Bijschrift bij de foto:

Mees Nunumete (links) en Jac Hanssen in actie bij de Horster sixties-coverband PREDILECTION

SIXTIESNIGHT bij Café-feestzaal COX in HORST

Op Paasmaandag 1 april 2013 is er bij Café Cox in de Herstraat in Horst een Sixties-festival waarbij 2 regionale beatcoverbands uit de regio optreden:

PREDILECTION uit Horst en CRAZY CHESTER BAND uit Sevenum

Crazy Chester Band is een band, bestaande uit vier ervaren muzikanten, die lekkere gouwe ouwe muziek speelt. Ze zijn in eerste instantie als akoestische band begonnen, maar inmiddels is Crazy Chester Band uitgegroeid tot een gezellige sixties and seventies coverband. Nummers van onder meer Rolling Stones, Beatles, Eric Clapton en Van Morrisson worden op een creatieve wijze ten gehore gebracht en zorgen voor een afwisselend en herkenbaar repertoire. Crazy Chester Band staat garant voor een gezellige avond in de kroeg en voor een leuk feestje. De band bestaat uit Jan (gitaar en zang), Hans (gitaar en zang), Mark (slagwerk) en Richard (bas).

Voor meer info over deze band: www.myspace.com/crazychesternl 

Predilection is de qua leeftijd oudste nog actieve beatcoverband in Limburg. Opgericht in 1965 heeft de band zelf nog de roerige sixties en seventies meegemaakt. Zij weten dus precies hoe een sixties/seventies coverband de songs uit die tijd moet vertolken: veel driestemmige zang en met veel enthousiasme!

De te coveren bands die de bekende en minder bekende nummers uit de sixties en seventies destijds ten gehore brachten zijn dan ook met zorg gekozen: Creedance Clearwater Revival, Searchers, Byrds, Tremeloes, Them, Kinks, Tom Petty, Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich, Eagles, Who, Neil Young, Dave Clark Five en Animals.

De leden van Predilection, Dave Edwards (drums/zang), Mees Nunumete(basgitaar/zang), Leo Janssen(keyboard) en Jac Hanssen (sologitaar en zang), zullen zeker weer hun beste beentje voorzetten! Het beloofd derhalve wederom een spectaculaire en nostalgische avond te worden, die de sixties/seventies liefhebbers, jong of oud, zeker zullen waarderen.        Meer info: www.predilection.nl

Het concert begint 2e Paasdag om 18:00 uur in Café Cox, Herstraat 37, 5961 GH Horst. Tel.: 077 398 3305, Henk Cox

 =//=

Nieuwjaarsconcert met PREDILECTION 

De Horster sixties/seventies coverband PREDILECTION geeft op 1 januari 2013 wederom een free concert, en wel in café de Herstroat in Horst.

Voor de qua leeftijd oudste, nog actieve coverband van Limburg is het al bijna traditie om ter inluiding van het nieuwe jaar bij Jeanine Cox van Café de Herstroat op te treden. 

Met het succesvolle optreden van de band in dit café tijdens het laatste Horster Boemelweekend nog vers in het geheugen, belooft het wederom een gezellige en nostalgische avond te worden met live-muziek met voornamelijk nummers uit de zestiger- en zeventiger jaren.

Wat tijdens hun optredens vooral opvalt is de toenemende schare jongere bezoekers die naar de concerten van PREDILECTION komen luisteren. Kennelijk spreekt deze muziek niet alleen de oudere jongeren aan die de sixties en seventies zelf nog beleefd hebben.

Na hun laatste tournee door Engeland staat de band weer volop in de belangstelling en worden er regelmatig optredens in Nederland afgewerkt. Vooral wordt er veel aandacht besteed aan de meerstemmige zang, waar veel bekende bands uit die nostalgische jaren succesvol mee waren. Denk hierbij aan: Creedance Clearwater Revival, Searchers, Byrds, Tremeloes, Them, Kinks, Tom Petty, Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich, Eagles, Who, Neil Young, Dave Clark Five en Animals.

De heren van PREDILECTION zullen er ongetwijfeld weer een gezellig nostalgisch feest van maken. Het concert in Café de Herstroat aan de Herstraat 45 in Horst op 1 januari 2013 begint om 19:00 uur en de entree is gratis

–           www.predilection.nl

–           Café de Herstroat. Tel.: 077 398 7668,  E-mail: jeanine1959@live.nl

Boemelen met PREDILECTION

Op zaterdagavond 27 october 2012 vanaf 21:00 uur treedt PREDILECTION op in Café de Herstroat in Horst.

Dit ter gelegenheid van het jaarlijks terugkerend “Boemelweekend” wat in Horst veel publiek trekt. Er rijden dan bussen tussen de deelnemende Horecagelegenheden. Ook vorig jaar was het erg druk en gezellig in Café de Herstroat van Jeanine Cox toen PREDILECTION samen met de Pontiacs uit Engeland er ook optraden. De entree is gratis. Overigens is het een lange nacht van zaterdag op zondag, omdat i.v.m. de wintertijd de klok een uur wordt teruggezet.

De meiden van het Horster damesvoetbalteam vieren bij Café de Herstroat tijdens het Boemelweekend 2011 hun overwinning

Het damesvoetbalteam uit Horst-Hegelsom, dat tijdens het Boemelweekend van 2011 hun overwinning vierde bij Café de Herstroat bij het optreden van PREDILECTION en de engelse sixties/seventies coverband The PONTIACS.

=/=/=/=/=/=/=/=/

Wegens succes bij Café Kleuskens in Meterik in april 2012 en Muziekcafé De Buun in Horst in mei 2012 wederom enkele optredens samen met Old No. 7 Band uit Roosendaal. Dit maal op 4 augustus 2012 in Time Out Roosendaal en op 12 oktober 2012 in Café Het Chaamse Wapen in Chaam (N.B.)

Zie onderstaande affiches:

Hoi John, Ilse en de rest van de band,
Even nog een berichtje uit Limburg: Het was weer geweldig! We hebben met plezier gespeeld 4 augustus 2012 in Time Out in Roosendaal.
Gezellige tent, enthousiast publiek, goed geluid, wat wil je als band nog meer.
Complimenten voor de afwerking van jullie nummers. Op een enkele schoonheidsfoutje na klopten de eindes van de songs. Maar ja, wie zijn wij om dat te zeggen; ook Predilection maakte immers fouten. Maar goed het plezier was er niet minder om en het smaakt naar meer. Gelukkig zien we jullie weer op 12 oktober a.s. in Chaam. Maken we er weer een gezellige boel van!
Gr. en tot ziens en nog bedankt voor het gebruik van jullie equipment.
Jac Hanssen

PERSBERICHT  2-4-2012

Sixties/Seventies weekend met PREDILECTION en OLD N0.7

Tijdens het Kermisweekend van Horst-Centrum op 4 en 5 mei a.s. kan er weer live genoten worden van muziek uit de jaren zestig en zeventig. Op beide data treedt de qua leeftijd oudste coverbeatband van Limburg PREDILECTION op. Dit doen ze niet alleen, maar samen met de legendarische coverband OLD Nr.7. Dat is dubbel genieten van live gespeelde muziek uit de roerige Sixties en Seventies.

PREDILECTION is inmiddels een bekende cover beatband in de regio. Regelmatig zijn er optredens in met name Noord Limburg. Maar ook over de grenzen, zoals vorig jaar in Malvern, England tijdens de UK tour, weten ze de prestaties van PREDILECTION zeker te waarderen. De optredens daar waren destijds op uitnodiging van de Engelse Group The PONTIACS, welke ook enkele keren in Nederland samen met PREDILECTION optraden. De bedoeling was om 4 en 5 mei 2012 wederom naar Nederland te komen voor een aantal optredens, maar helaas kan die tour niet doorgaan wegens ziekte van een van de bandleden. Gelukkig is er voor adequate vervanging gezorgd: De 6 mans formatie OLD N0. 7 Band.

OLD N0. 7 Band

Old No.7 Band is een classic rock coverband die zich voornamelijk toelegt op Rock ‘Roll, Country, Oldies, Rock en Blues. Tijdens live optredens is er een grote variatie aan covers. Het repertoire bestaat uit nummers van onder andere: Creedence Clearwater Revival, Lynyrd Skynyrd, U2 & Johnny Cash. Op de allereerste plaats staat de liefde voor muziek en het enthousiasme borg voor grootse en gezellige optredens. De band bestaat uit 6 enthousiaste muzikanten uit de regio Breda/Roosendaal:
Ad Bosschart – leadgitaar, Emile de Jonker – leadgitaar, Willem van Eekelen – basgitaar, Wil Schaerlaeckens – drums, John van Helden – zang & slaggitaar, Maurice Lauwen – leadgitaar & zang
De twee bands zullen op beide data, ten behoeve van een zo groot mogelijke variatie, afwisselend optreden in 50 minuten durende sessies. Het beloofd dus in beide locaties een echte sixties/seventies party te worden, met heel veel bekende nummers uit de zestiger en zeventiger jaren, die bijna allemaal meegezongen kunnen worden!

Vrijdagavond 4 mei a.s.: Café Kleuskens METERIK (vlak bij de kerk)

Zaterdagavond 5 mei a.s.:  Muziekcafé de Buun HORST-Centrum

Info: www.predilection.nl  en   www.oldno7.nl

  

Persbericht

Sixtiesparty met PREDILECTION bij Café Pierke Panningen

Op zaterdagavond 31 maart aanstaande zal de sixtiestijd herleven bij Café Pierke aan de Steenstraat in Panningen. Nostalgische klanken zullen dan vol enthousiasme geproduceerd worden door de qua leeftijd oudste, nog actieve beatband van Limburg: PREDILECTION. Covers van liedjes uit de sixties zorgen ervoor dat de bezoekers even weer terug zijn in de sixties en seventies van de vorige eeuw. Er kan weer eens lekker geswingd worden op nummers van de Byrds, Rolling Stones, Searchers, Tom Petty, the Who, Neil Young, CCR, Chuck Berry, Steppin’ Wulf, Tremeloes en vele andere. 

Sinds hun laatste CD  “Nostalgic Emotions” staat PREDILECTION weer regelmatig op de regionale podia. Opgericht in 1965 is de band eigenlijk nooit weggeweest. 2 Muzikanten van de band zijn nog altijd sinds de oprichting actief lid.

Dat de leeftijdsgrens van de vele bezoekers wat hoger ligt is natuurlijk logisch; de heren van PREDILECTION hebben zelf al een gemiddelde leeftijd van zo’n 65 jaar. Dat er ook vaker jongere bezoekers opduiken bij de concerten is opmerkelijk. Kennelijk kunnen die de sixties- en seventies muziek van weleer zeker ook waarderen. 

Het uitgebreide repertoire van PREDILECTION bevat voornamelijk meerstemmige nummers die in de beginperiode van de beatmuziek, zo’n 40 jaar geleden  zo populair waren.

De heren van PREDILECTION zullen er ongetwijfeld weer een gezellig nostalgisch feest van maken. Het concert in Café Pierke in Panningen op zaterdag 31 maart a.s.  begint om 21:30 uur

Info:  www.predilection.nl

1-1-2012

PREDILECTION geeft Nieuwjaarsconcert in café de Herstroat in Horst

Het begint al bijna traditie te worden in Café de Herstroat in Horst: een concert van de sixties/seventies coverband PREDILECTION rond de jaarwisseling. Het vorig jaar met Kerst en dit jaar op 1 januari 2012

Een avond vol nostalgie en muzikale herinneringen aan de glorieuze zestiger en zeventiger jaren. Het beloofd weer gezellig te worden met de beatmuziek van zo’n 30-45 jaar geleden.

Sinds hun laatste CD  “Nostalgic Emotions” staat PREDILECTION weer regelmatig op de regionale podia. Opgericht in 1965 is de band eigenlijk nooit weggeweest. 2 Muzikanten van de band zijn nog altijd sinds de oprichting actief lid.

Dat de leeftijdsgrens van de vele bezoekers wat hoger ligt is natuurlijk logisch; de heren van PREDILECTION hebben zelf al een gemiddelde leeftijd van zo’n 65 jaar en daarmee behoren ze qua leeftijd tot de oudste nog actieve beatband van Limburg. Dat er ook vaker jongere bezoekers opduiken bij de concerten is opmerkelijk. Kennelijk kunnen die de sixties- en seventies muziek van weleer ook waarderen.

Het uitgebreide repertoire van PREDILECTION wordt steeds meer aangevuld met  meerstemmig gezongen nummers van o.a. CCR, Tom Petty, Neil Young, Kinks, Searchers, Byrds, Them, Fleetwood Mac, Tremeloes, Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich, Eagles, Who, Dave Clark Five enz. Ook bij het optreden in Café de Herstraot zullen weer nieuwe nummers uit de sixties en seventies aan het repertoir zijn toegevoegd.

De heren van PREDILECTION zullen er ongetwijfeld weer een gezellig nostalgisch feest van maken. Het concert in Café de Herstraot, aan de Herstraat 45 in Horst op 1-1-2012 begint om 19:00 uur en de entree is gratis.

Info:

– www.predilection.nl

– Café de Herstroat, Tel.: 077 398 7668, E-mail: jeanine1959@live.nl

Suksesvol boemelen met Predilection 29-10-2011

Café de Herstoat stond zaterdagavond 29 oktober tijdens het jaarlijkse Boemelweekend op z’n kop. Predilection trok alle registers open met hun sixties / seventies repertoir en de vele bezoekers konden het uitermate waarderen. Er werd geswingd en gedanst en op ’t laatst werd er verschillende keren om “we want more” geroepen. Opvallend waren de groepen jongeren, die de muziek van weleer wisten te waarderen. Het bleef druk tot het laatst. Een geweldige avond voor  iedereen, niet in de laatste plaats voor de band Predilection, die zich door de geweldige reacties van het publiek gesterkt voelt om vooral door te gaan met zestiger jaren muziek. Het volgende optreden bij Café de Herstroat staat gepland voor Nieuwsjaarsdag 1 januari 2012 ’s middags vanaf 16:00 uur.

Zeer geslaagd tournee door de U.K. 8, 9 en 10 sept. 2011

Dit is wat iedere sixtiesbeatband zich wenst: optreden in Engeland, de bakermat van de beatmuziek van de jaren zestig en zeventig. Voor Predilection was dit dan ook een geweldige ervaring. Vrijdagmorgen om 04:00 uur op om het vliegtuig in Düsseldorf van 07:00 uur te halen. ’s Avonds meteen al optreden in de grote Town Hall van Malvern. Kennelijk was er flink gepromoot, want de tent was vol met vutters en pensionada’s die de sixties waarderen en de band uit Nederland wel eens wilden beleven. Nou, dat deden ze dan ook: er werd flink gerock ’n rolled. De oudjes deden het nog best en waren dan ook vol lof over het optreden van Predilection en hun eigen regioband The Pontiacs. Er was zelfs verlenging aangevraagd voor het late uur van 00:00 uur. Erg laat voor Engelse begrippen. Een suksesvolle avond!

Daags erna op zateravond in de Motorklub daar in de buurt in een klublokaal van de plaatselijke motorduivels. Een beetje compact allemaal maar wel gezellig. Een aantal bezoekers waren ook daags tevoren al in de Town Hall geweest.

’s Zondag’s naar Worchester en ’s avonds weer terugvliegen met Flybe naar Düsseldorf. Een zeer geslaagd weekend, wat zeker voor herhaling vatbaar is! En die herhaling komt eraan!: Horster-kermiszaterdag 5 mei 2012 komen de Pontacs weer naar Horst en wel wederom in Café de Buun. Kennelijk was het hun daar zeer goed bevallen op 30 april 2011. Meerder data voor optredens voor dat weekend moeten nog worden ingevuld, maar we verheugen ons als Predilection zeer op hun komst naar Nederland!

NIEUWSBRIEF  4-6-2011

PREDILECTION op tournee in de U.K.

In het weekend van 8, 9 en 10 september 2011 is er voor PREDILECTION een tournee gepland naar United Kingdom. Samen met de PONTIACS, een Rock’n Roll Coverband uit Malvern, onder Birmingham, die op 30 april en 1 mei van dit jaar ook in Horst te bewonderen waren in een suksesvol gezamenlijk optreden met PREDILECTION bij Muziekcafé De Buun en Café de Herstroat, wordt er opgetreden in een aantal pubs en clubs. De basis voor dit tournee door de U.K. werd in Horst al gelegd. Inmiddels zijn de vluchten geboekt, de hotels geregeld en wordt er druk gerepeteerd om in Engeland zo goed mogelijk muzikaal voor de dag te komen. Als het net zo gezellig wordt als destijds in Horst met de PONTIACS, wordt het tournee een geweldig sukses. De heren van PREDILECTION, Dave Edwards, Mees Nunumete, Leo Janssen en Jac Hanssen hebben er in ieder geval zin in en zullen zeker hun beste beentje voorzetten om de sixtiestijd op de bakermat van deze muziek te doen herleven! Info: www.predilection.nl

ARTIKEL in de regio-pers april 2011:

Dubbelconcert PREDILECTION en PONTIACS tijdens de Horster Kermis

Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei a.s. vindt er een bijzonder optreden plaats van de sixties- en seventies coverband PREDILECTION tijdens de Horster Kermis.

Het bijzondere is dat er een dubbelconcert plaats vindt samen met de uit Engeland afkomstige Rock’n Roll band The PONTIACS, die speciaal voor deze optredens naar Horst afreizen om samen met PREDILECTION op te treden.

PREDILECTION

Zoals bekend is PREDILECTION al weer een aantal jaren actief als coverband van nostalgische beatnummers van o.a. CCR, Byrds, Who, Tom Petty, Neil Young, Steppin’Wolf, Spencer Davis, Kinks, Herman’s Hermits en vele andere bands uit de zestiger en zeventiger jaren.

De 4-mans formatie PREDILECTION, die inmiddels al 46 jaar bestaat behoort inmiddels tot een van de oudste, nog actieve, beatbands in Limburg. De heren Mees Nunumete (v.h. Vrijbuiters), Dave Edwards (v.h. Aces), Leo Janssen en Jac Hanssen, weten ondanks hun 65+ leeftijd nog lang niet van ophouden. De covers worden zoals altijd met veel passie en liefde voor muziek van toen ten gehore gebracht.

THE PONTIACS

The PONTIACS zijn een Engelse Rock’n Roll coverband uit Malvern, England en spelen traditionals uit de 50er en 60er jaren zoals van Bill Haley, Del Shannon, Roy Orbison, The Shadows en vele anderen uit die tijd. Voor Dave Edwards, de drummer van PREDILECTION, zijn The PONTIACS geen onbekenden. Rich Tandy, leadguitarist van The PONTIACS en Dave Edwards, de huidige Engelse drummer van PREDILECTION, waren in 1960 bij de oprichting van de popgroep The Falcons op de Chase School in Malvern en zullen nu, na meer dan 50 jaar, weer samen op het podium staan.

Plaats en tijd

Het mini- fifties-, sixties-, seventies-festival met de 2 groepen, welke afwisselend zullen spelen, zal tijdens de Horster kermis plaatsvinden op de volgende locaties:

Zaterdagavond 30 april, vanaf 22:00 uur: Muziekcafé De Buun, Loevestraat 14, HORST  Tel.: 077 398 3936

Zondagmiddag  1 mei, vanaf 16:00 uur:  Café De Herstroat, Herstroat 45, HORST  Tel.: 077 398 7668

Beide optredens zijn gratis te bezoeken.

Voor meer info: www.predilection.nl

 

Dubbelconcert PREDILECTION en PONTIACS met de a.s. mei-kermis in Horst

Op zaterdagavond 30 april a.s. vanaf 22:00 uur speelt PREDILECTION in Muziekcafé de Buun in Horst. Dat doen ze samen met de Engelse sixties coverband THE PONTIACS, die hiervoor speciaal uit Engeland komen. 2 Bands zorgen die avond dus voor een geweldige sixtiessfeer!

Maar dat is nog niet alles. Kermiszondagmiddag 1 mei vanaf 16:00 uur wordt dat nog eens flink overgedaan in Café de Herstroat. Een echt sixtiesweekend dus! De entree in beide cafés is gratis.

THE PONTIACS uit Malvern- Engeland in actie!

www.pontiacs.co.uk

29 januari Blok 10 Horst:”Dutch Battle of the Coverbands”

PREDILECTION gooide hoge ogen bij dit optreden.

Wat de vakjury er van zei:

De 3de band on the Dutch Battle Stage was “Predilection” uit Horst. Het Classic Rock repertoire dat werd gebracht door deze ervaren muzikanten, riep bij menig aanwezigen weer mooie herrinneringen op! De 3 stemmige zang van deze band werd zeer goed uitgevoerd en scoorde dan ook hoge punten bij de vakjury!

Kijk ook op de website: www.dutchbattleofthecoverbands.nl

Voor meer foto’s klik op:

https://www.predilection.nl/page/fotoalbum

8 januari 2011

PREDILECTION zorgde voor muzikale ondersteuning bij Ondernemersreceptie op 8 januari 2011 bij Boëms Jeu, America.

De regionale ondernemers/winkeliers hielden de jaarlijkse Nieuwsjaars- receptie Aansluitend was er een feestavond voor de liefhebbers en gasten. PREDILECTION speelde de sterren van de hemel bij Boëms Jeu, de stamkroeg van Rowwen Hèze. Overigens kwam Martin Rongen, de drummer van Rowwen Hèze in de late uurtjes ook nog even langs.

Het was een gezellige boel in sixtiessfeer en een geslaagde avond!

19-12-2010

TV uitzending van Omroep Reindonk gemist op 19-12-2010? Klik op onderstaande link om de uitzending nog een keer te zien:

http://www.reindonk.nl/gemist/tv/20101219-Focus_Muziekbands_uit_de_Regio.AVI.flv

In deze uitzending kwamen 11 Horster bandjes aan het woord en werd er ook nog muziek gemaakt. een cameraploeg van Omroep Reindonk reisde de oefenlokalen af voor de interviews en de TV opnames.

Ook PREDILECTION kwam aan bod. Zie hun aandeel op 14’54”.

Enjoy!

Boemelweekend in Horst op 30-10-2010 met PREDILECTION

Het was erg gezellig in Café de Herstroat op Boemelzaterdag avond 31-10-2010. Een volle bak en het swingde de pan uit! Wat een enthousiast publiek. Het publiek, maar wij ook, hebben genoten!Volgend jaar mogen wij weer terugkomen op Boemelzaterdag 29-10-2011.

PERSBERICHT, 28-09-2010

PREDILECTION speelt op zaterdag 30 oktober bij Café De Herstroat in Horst. Het beloofd weer een gezellige boel te worden met veel sixties en seventies covers in Café de Herstroat. Tot ziens bij Jeanine en Twan!! 

PERSBERICHT  27-09-2010

PREDILECTION in de regionale halve finale van de  Clash of the Coverbands

Na de vele voorrondes gaat het voor de overgebleven 13 bands in Limburg nu écht beginnen! Wij staan in de 1e Halve Finale van Limburg van ‘The Clash of the Cover Bands 2010’. Op zaterdag 23 oktober a.s. in MC De Bosuil in Weert zal de muzikale strijd in ‘The only road to Paradiso’ in alle hevigheid los barsten. In dit bericht introduceren wij ons als één van de Halve Finalisten: Predilection uit Horst.

Voor het jurycommentaar bij Blok 10 in januari 2010 klik op:

 http://www.theclashofthecoverbands.com/show/verslagen/item,457,Voorronde-2010.html

PERSBERICHT 07-09-2010

Sixties/seventies night met PREDILECTION bij Café De 3 Heere in Schaijk

Op 25 september aanstaande treedt de sixties/seventies formatie PREDILECTION op in Café de 3 Heere, Pastoor van Winkelstraat 2 in Schaijk. De amateur-cover band speelt covers van o.a. CCR, Tom Petty, Neil Young, Kinks, Searchers, Byrds, Them, Fleetwood Mac, Tremeloes, Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich en Stones. De concerten van PREDILECTION roepen altijd veel nostalgische gevoelens op bij de rijpere toehoorders, maar ook de jongeren kunnen de beatmuziek van weleer wel waarderen.

PERSBERICHT 10-08-2010

PREDILECTION kermiszaterdag in muziekcafé De Buun 

Zaterdagavond 18 september a.s. treedt de sixties/seventies band PREDILECTION voor de 4e maal op in muziekcafé De Buun aan de Loevestraat in Horst. Covers van o.a. CCR, Tom Petty, Neil Young, Kinks, Searchers, Byrds, Them, Fleetwood Mac, Tremeloes, Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich zullen wederom met veel enthousiasme ten gehore worden gebracht. De concerten van PREDILECTION roepen altijd veel nostalgische gevoelens op bij de toehoorders.

PREDILECTION – concert live op Radio Reindonk 

Zondagavond 2 november 2009 vanaf 22:00 uur zal Radio Reindonk een liveconcert uitzenden van de Horster Sixtyband PREDILECTION.

Het concert is een onderdeel van het wekelijks terugkerende programma “Beat, Westcoast & Hits”  met presentator Jan Droesen.

De uitzending is op locatie. Dit wil zeggen dat het hele radioprogramma niet vanuit de studio wordt uitgezonden maar vanaf een locatie ergens in Noord Limburg.

Ditmaal gaat het programma vanuit Café Maaszicht in Broekhuizen de lucht in.

stem af op Radio Reindonk:

Kabelfrequentie 87.5 FM

Etherfrequentie 107.1

Of via internet wereldwijd te beluisteren: http://www.reindonk.nl/informatie/frequenties/s/711  Klik aan:  Audio-stream